دوغ
امروزه با تغییر در روند تولید کره به لحاظ تکنولوژی، روش تولید دوغ نیز بهعنوان نوشیدنی تخمیری شیری تغییر یافتهاست. تولید صنعتی دوغ بدون گاز و دوغ گازدار در ایران سابقهای بیش از چهل سال دارد و با توجه به نحوه تولید این فراورده، میتوان آن را به انواع زیر تقسیم کرد: دوغ، دوغ گازدار، دوغ حرارت دیده بدون گاز، دوغ حرارت دیده گازدار و دوغ کفیر.
دوغ منبعی از مواد معدنی از جمله کلسیم، منیزیم، آب، پتاسیم و دارای ویتامینهای D, و گروه B هست و دیگر فواید آن باعث کاهش اضطراب بدن میشود و برای افراد کم خواب هم توصیه میگردد.